Om Luft/vatten

Luft/vatten värmepumpar är en typ av uppvärmnings- och kylsystem som använder den omgivande luften som energikälla för att värma eller kyla vatten för användning i ett hem eller en byggnad. Dessa system fungerar genom att använda en kylmedel för att överföra värme från luften till en vätska, vilken sedan används för att värma eller kyla vattnet.

Luftvatten värmepumpar är en mycket effektiv och miljövänlig alternativ till traditionella uppvärmnings- och kylsystem. De använder mindre energi och producerar färre utsläpp jämfört med system som baserar sig på fossilbränslen, såsom gas eller olja.

En av fördelarna med luftvatten värmepumpar är deras förmåga att fungera i en mängd olika klimat. De kan användas för att värma eller kyla vatten både i kallt och varmt väder, vilket gör dem till ett mångsidigt alternativ för åretrunt-komfort.

Luftvatten värmepumpar har också en relativt låg underhållskostnad, eftersom de inte kräver samma nivå av underhåll som andra system. De har också en lång livslängd, med viss enheter som räcker upp till 20 år eller mer.

Sammanfattningsvis är luftvatten värmepumpar ett pålitligt och effektivt val för uppvärmning och kylning av hem och byggnader. De är ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ till traditionella system och kan erbjuda åretrunt-komfort i en mängd olika klimat.

Fem fördelar med luftvatten pumpar

  • Luftvatten värmepumpar är mycket energieffektiva, vilket kan leda till lägre uppvärmnings- och kylkostnader.
  • De producerar färre utsläpp än traditionella uppvärmnings- och kylsystem, vilket gör dem mer miljövänliga.
  • Luftvatten värmepumpar du använda i en mängd olika klimat, vilket gör dem till ett mångsidigt alternativ för åretrunt-komfort.
  • De har en relativt låg underhållskostnad och en lång livslängd, vilket kan leda till lägre driftskostnader på lång sikt.
  • Luftvatten värmepumpar är pålitliga och effektiva, och kan erbjuda en behaglig inomhusmiljö året runt.

Vad kostar en luft/vatten anläggning?

Det kan vara svårt att sätta ett exakt pris på en luft/vatten värmepumpsinstallation, eftersom det kan variera beroende på en mängd olika faktorer. Dessa faktorer kan inkludera storleken på den aktuella byggnaden, klimatet i området och specifika krav och önskemål för installationen.

I allmänhet kan en luftvatten värmepumpsinstallation kosta mellan 100 000 och 150 000 kronor. Detta är dock bara en ungefärlig prisindikation, och det är viktigt att få flera olika offerter från olika leverantörer.

Det är också viktigt att notera att det finns olika typer av luftvatten värmepumpar på marknaden, och värmepumpar med olika egenskaper och prestanda kan ha olika priser. Det är därför viktigt att göra en grundlig jämförelse av olika alternativ innan man bestämmer sig för en värmepump.

Om luft/vatten

Få en kostnadsfri offert och ett prisestimat på bergvärme eller luft/vatten

Använd vårt verktyg för att ta reda på vad du skulle kunna spara med bergvärme eller luft/vatten, det tar bara 3 minuter

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT