fbpx

Vi är din helhetsleverantör för luft/vattenvärmepump från offert till färdig installation

Bygg din lösning direkt eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Givetvis kostnadsfri konsultation

Vi är din helhetsleverantör för luft/vattenvärmepump

Bygg din lösning direkt eller fyll i formuläret så kontaktar vi dig. Givetvis kostnadsfri konsultation.

Stegen till offert

1. Fyll i dina uppgifter

Börja med att skriva in din adress i flödet och följ sedan våra enkla steg för att begära en kostnadsfri offert.

2. Vi kontaktar dig

Vi kontrollerar dina uppgifter och lyssnar på dina önskemål för din värmepumpslösning 

3. Du får din offert

Vi går tillsammans genom din offert & leveransomfattning 

Just nu: upp till 30.000kr i bidrag för energieffektivisering

Från den 3 juli 2023 kan ägare av småhus med el- eller gasuppvärmning ansöka om bidrag för energieffektivisering.

Varför Heatio Energy som helhetsleverantör?

Marknadsledande Garantier

Som Heatio-kund kan du känna dig säker med de bästa garantierna. Vi erbjuder alltid 5 års garanti på VVs installationen samt 6 års fabriksgaranti vid köp av Bosch, Vaillant eller Nibe. Dessutom lämnar vi 20 år garanti på energibrunnen vid bergvärme

Endast de bästa fabrikaten

Heatio är helt fabrikatsoberoende och arbetar enbart med de marknadsledande fabrikaten

Skräddarsydda lösningar

Vi formar leveransomfattningen efter husets förutsättningar och dina önskemål. Du kan välja fritt mellan olika fabrikat och modeller och vi guidar dig genom processen

Fördelaktiga betalningsvillkor

Som Heatio-kund betalar du alltid först efter installationen är gjord. Du kan välja att betala direkt, delbetala räntefritt upp till 2 år – alternativt delbetala med ränta i upp till 12 år

Vi hjälper dig från början till slut

Installerat & Klart

Berätta om dina förutsättningar

Använd vårt formulär för att komma igång och berätta om dina förutsättningar & få ett prisestimat

Kontakt

En av våra energikonsulter kontaktar dig för att få en helhetsbild.

Offert

Vi är fabrikatsoberoende och tar fram dom bästa förslagen utifrån dina förutsättningar och önskemål

Planering

Tillsammans planerar vi in en tid för borrning, materialleverans och installation

Installation

Våra installatörer kommer över på utsatt tid och installerar.

Våra värmepumpar

Heatio jobbar med de flesta marknadsledande fabrikat och har delat upp våra installationer i olika paket för att göra det enklare för dig som kund. Du väljer ett paket som passar dig och vi tar fram ett eller flera förslag som är formade utifrån din situation.

Vi guidar dig genom hela processen, från första kontakten till installationen och eventuell efterföljande service. Vi ger tydliga och detaljerade förklaringar om de olika alternativen som finns tillgängliga för dig, inklusive fördelar, nackdelar och kostnader. Vi är öppna och transparenta så att du kan fatta välgrundade beslut.

Bara de bästa fabrikaten

Är det en särskild värmepump du önskar eller ska vi hjälpa dig att välja? Med de marknadsledande fabrikaten erbjuder vi enbart kvalitativa värmepumpar.

Vi guidar dig genom hela processen, från första kontakten till installationen och eventuell efterföljande service. Vi ger tydliga och detaljerade förklaringar om de olika alternativen som finns tillgängliga för dig, inklusive fördelar, nackdelar och kostnader. Vi är öppna och transparenta så att du kan fatta välgrundade beslut.

VÅRA OMDÖMEN

Vi sätter alltid kunden i centrum och har som mål att ha Sveriges nöjdaste kunder

Se våra omdömen på Trustpilot

Vi kan det mesta inom energilösningar

Vanliga frågor och svar

Leveranstiderna skiljer sig från fabrikat och modell och ligger för många värmepumpstyper på mellan 4-12 månader. Vi erbjuder marknadens snabbaste leveranser och kan få hem en inverterstyrd (varvtalsstyrd) värmepump på 4-8 veckor.

Ja Skatteverket och branschorganisationen SKVP har gemensamt beslutat om en schablonberäkning för ROT-avdrag vid installation av värmepumpar. Schablonvärdet räknas på det totala offererade priset och ligger på 10,5% om du installerar bergvärme och på 9% för Luft/Vatten.

Läs mer om ROT-avdrag för värmepumpar på SKVP’s hemsida (https://skvp.se/varmepumpar/villa/rot-avdraget).

Vi räknar givetvis ut detta åt dig och du ser det tydligt på din offert. Du kan även läsa mer om Rot här: https://heatio.se/rot-avdraget-bergvarme/ 

Vi på Heatio erbjuder bergvärme såväl som luft/vattenvärmepumpar från de flesta stora tillverkarna. Vi ser till att enbart sälja produkter av hög kvalitet. En av våra tekniker kommer att föreslå den/de värmepump (ar) som passar dig bäst och offerera denna efter en dimensionering av din fastighet. Om du har ett speciellt önskemål om märke så tar vi självklart det i hänseende. 

Kort svar, Ja, som exempel kan vi ta bergvärme. En bergvärmepump  är ett alternativ för uppvärmning av huset som är relativt dyrt att installera, men som kan generera stora besparingar på lång sikt. Den fungerar genom att hämta solenergi som lagras i berggrunden, där temperaturen är konstant och ligger runt 6-8 grader året runt. På grund av denna konstanta temperatur har bergvärmepumpen en mycket hög årsvärmefaktor, vilket gör den lämplig att använda oavsett var man bor i Sverige. Trots att den initiala investeringen kan vara hög, kan man ofta tjäna in den på 5-10 år genom lägre rörliga energikostnader. Detta gör att bergvärmepumpen är ett populärt val för många som vill minimera sin energiförbrukning och samtidigt spara pengar.

En värmepump är ett effektivt sätt att värma upp huset, med en genomsnittlig energibesparing på 50-80% jämfört med elvärme. Detta kan variera beroende på olika faktorer, såsom husets storlek, geografiska läge, hushållets storlek och husets förmåga att behålla värme.

Energimyndigheten har genomfört tester på nio bergvärmepumpar i en labbmiljö som simulerar ett svenskt klimat med en årsmedeltemperatur på 6 grader. De testade värmepumparna hade alla vidare en effekt på mellan 9 och 10 kW, vilket kan vara överdimensionerat för mindre hus och påverka årsvärmefaktorn. Generellt för de testade bergvärmepumparna var att de ger en energibesparing på mellan 64 och 80%.

Du kan även läsa mer här: https://heatio.se/besparing-bergvarme/

Från och med den 3 juli 2023 är det möjligt för ägare av småhus som värms upp med el eller gas att ansöka om bidrag för energieffektiviseringsåtgärder. Dessa bidrag täcker materialkostnader för specifika åtgärder som syftar till att förbättra värmesystemet, såsom installation av värmepump eller anslutning till fjärrvärme. Du kan få bidrag för högst 50 procent av materialkostnaderna för åtgärderna, dock högst 30 000 kronor för värmesystemsåtgärder och högst 30 000 kronor för klimatskärmsåtgärder Dessutom kan du ansöka om bidrag för åtgärder på klimatskärmen, men detta är bara möjligt om du redan har fått bidrag för åtgärder på värmesystemet i samma hus.

Det är viktigt att notera att bidraget endast gäller för energieffektivisering av småhus som är el- eller gasuppvärmda. Ett hus anses vara eluppvärmt om det har ett värmesystem som tillhandahåller rumsvärme genom direktverkande el eller ett vattenburet distributionssystem som värms upp av el, och där tappvarmvattnet också värms upp med el. Några exempel på direktverkande el inkluderar panelelement, konvektorelement, oljefyllda elelement, elslingor i golvet och takvärmepaneler.

ROT-Avdrag

Eftersom bidraget endast täcker materialkostnader kan du även få rotavdrag för arbetskostnaderna.

För att vara berättigad till bidraget måste materialet ha beställts tidigast den 8 november 2022. Om du har köpt eller beställt materialet själv bör du kunna visa en kopia av beställningsordern, beställningsbekräftelsen eller inköpskvittot om länsstyrelsen begär det. Detta datum är viktigt för att säkerställa att endast de som har genomfört energieffektiviseringsåtgärderna efter detta datum kan dra nytta av bidraget.

Läs mer här: https://www.boverket.se/sv/bidrag–garantier/bidrag-for-energieffektivisering-i-smahus/

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

För ditt hem

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT