fbpx

Just nu! Upp till 11.000 SEK rabatt på värmepumpar från Bosch (Gäller t.o.m. 30/6)

Börja spara pengar med en luft-vattenvärmepump

Heatio är din helhetsleverantör för luft-vatten. Vi hjälper dig med planering, finansiering och installation av luftvattenvärmepump.

Få 30000 SEK i energibidrag

Få räntefri finansiering

Installation i hela Sverige

Sänk energiförbrukningen med en Luft-vattenvärmepump

Vi är experter på luft/vatten värmepumpar. Med vår specialistkunskap får du en korrekt dimensionerad anläggning där vi hjälper dig från början till slut. Oavsett ditt behov erbjuder vi pålitliga och effektiva lösningar för att säkerställa optimal värme och komfort i ditt hem.

Luft/vatten från Heatio

En enkel och trygg lösning
vid köp av värmepump

Luft/vatten värmepumpar erbjuder en effektiv uppvärmning med låga driftkostnader och en lägre initialkostnad än bergvärme. Genom att installera med Heatio kan du vara säker på att du får rätt lösning till ett bra pris. Dessutom med en snabb och smidig installation. Kom igång redan idag och börja spara pengar.

Varför Heatio?

Varför installera din luft/vatten lösning med Heatio?

Heatio levererar alltid installationer med hög kvalitet och kan erbjuda riktigt bra garantier på din installation. Vi skräddarsyr din offert så att du får en nyckelfärdig lösning med rätt fabrikat för dina förutsättningar. Betala först efter att installationen är klar eller välj mellan olika finansieringsalternativ såsom räntefri delbetalning i upp till 3 år. Kom igång direkt för en pålitlig och trygg uppvärmingslösning.  

För- och nackdelar med luft/vattenvärmepump

Miljövänlig: Luft/vattenvärmepumpar är mer miljövänliga än traditionella värmesystem eftersom de använder förnybar energi från luften eller marken.

Energibesparingar: Genom att utnyttja energin i luften eller marken kan luft/vattenvärmepumpar minska energiförbrukningen och därmed spara pengar på lång sikt.

Flexibilitet: De kan vara lämpliga för installation i både nya och befintliga byggnader och fungerar bra både för uppvärmning och kylning av utrymmen.

Lång livslängd: Om de installeras och underhålls korrekt kan luft/vattenvärmepumpar ha en lång livslängd.

Initial kostnad: Installationen av en luft/vattenvärmepump kan vara kostsam, även om det på lång sikt kan innebära besparingar.

Beroende av utomhustemperatur: Eftersom luft/vattenvärmepumpar använder luftens eller markens temperatur för att producera värme, kan deras effektivitet minska vid mycket låga utomhustemperaturer.

Kräver utrymme: Vissa modeller av luft/vattenvärmepumpar kan kräva en viss mängd utrymme för installation, särskilt om det gäller en utomhusenhet.

Ljudnivå: Vissa luft/vattenvärmepumpar kan vara bullriga under drift, särskilt om de inte är korrekt installerade eller underhållna.

Bergvärmepumpar från
de bästa leverantörerna

Vi jobbar tillsammans med marknadens ledande levarantörer av värmepumpar så att du får det bästa och mest prisvärda alternativet.

bergvärme

Vad våra kunder tycker om oss

Vanliga frågor om luft-vattenvärme

Hur stor luft/vattenvärmepump behöver du?

Det beror på flera faktorer, inklusive storleken på ditt hem eller byggnad, isoleringen, klimatet i området och dina specifika värmebehov. En professionell installatör kan göra en noggrann bedömning av dina behov och rekommendera en lämplig storlek för din luft/vattenvärmepump.

Hur kallt klarar luft/vattenvärmepump?

Luft/vattenvärmepumpar är utformade för att fungera i kalla klimat, men deras effektivitet kan minska vid mycket låga temperaturer. De flesta modeller kan dock fungera väl även vid temperaturer under noll grader Celsius. Det är dock viktigt att notera att effektiviteten kan variera beroende på modell, märke och installationsförhållanden. En del luft/vattenvärmepumpar kan vara utrustade med funktioner som gör att de kan fungera effektivt även vid extremt låga temperaturer. Det är bäst att konsultera tillverkarens specifikationer eller så kan du prata med oss på Heatio så hjälper vi dig.

Hur mycket kostar luft/vattenvärmepump?

Priset på en luft/vattenvärmepump kan variera beroende på flera faktorer, inklusive märke, modell, effektivitet, installerade tillbehör och komplexiteten i installationen. Generellt sett kan kostnaden för en luft/vattenvärmepump vara någonstans mellan några tusen till tiotusentals dollar. Det är viktigt att ta hänsyn till inte bara den initiala kostnaden för inköp och installation, utan även långsiktiga drifts- och underhållskostnader samt eventuella garantier och serviceavtal.

Hur fungerar luft/vattenvärmepumpar?

Luft/vattenvärmepumpar fungerar genom att utnyttja värmen som finns i luften utomhus för att värma upp vatten som sedan används för uppvärmning av inomhusutrymmen och/eller varmvattenproduktion. Processen kan delas upp i följande steg:

Utomhusenhet: En luft/vattenvärmepump har en utomhusenhet som är utformad för att ta in luft utomhus. Den inkommande luften passerar genom en värmepump och värms upp av kompressorns arbete.

Kompression: Inuti värmepumpen finns en kompressor som ökar trycket på det kylmedia som cirkulerar genom systemet. Detta ökar temperaturen på kylmediet.

Värmeöverföring: Den uppvärmda gasen från kompressorn passerar genom en värmeväxlare där den avger sin värme till det kalla vattnet som cirkulerar genom värmesystemet.

Distribution: Det uppvärmda vattnet distribueras genom ett vattensystem i byggnaden för att värma upp utrymmena eller för att förse varmvattenkranar. 

Återgång och avfrostning: Den avkylda gasen från värmeväxlaren återgår till kompressorn för att processen ska upprepas. Under kalla förhållanden kan frost bildas på utomhusenheten, och värmepumpen kan periodvis utföra avfrostningscykler för att avlägsna frost och säkerställa effektiv drift.

Hur ofta avfrostar en luft/vattenvärmepump?

Frekvensen för avfrostning av en luft/vattenvärmepump kan variera beroende på flera faktorer, inklusive utomhustemperatur, luftfuktighet och användningsmönster. Generellt sett kan en luft/vattenvärmepump utföra avfrostningscykler varje gång det detekterar att frost har bildats på utomhusenheten och det är nödvändigt för att upprätthålla effektiv drift. Avfrostningscyklerna kan vara automatiska och styrs av värmepumpens inbyggda kontrollsystem. Det är viktigt att välja en värmepump av hög kvalitet med funktioner för effektiv avfrostning för att säkerställa pålitlig och energieffektiv drift även under kalla förhållanden.

När går elpatronen in i en luft/vattenvärmepump?

Elpatronen i en luft/vattenvärmepump kan gå in i drift under följande omständigheter:

Kallt väder: När utomhustemperaturen är mycket låg och luft/vattenvärmepumpen inte kan producera tillräckligt med värme från utomhusluften kan elpatronen aktiveras för att komplettera uppvärmningen och hålla temperaturen i hemmet på den önskade nivån.

Hög efterfrågan: Under perioder av hög efterfrågan på varmvatten eller uppvärmning kan elpatronen aktiveras för att snabbt värma upp vattnet eller upprätthålla en konstant inomhustemperatur.

För avfrostning: När luft/vattenvärmepumpen utför avfrostningscykler för att ta bort frost från utomhusenheten kan elpatronen användas för att tillfälligt upprätthålla uppvärmningen av inomhusutrymmen under denna tid.

Det är viktigt att notera att användningen av elpatronen kan leda till ökade energikostnader, särskilt om den används regelbundet som ett komplement till luft/vattenvärmepumpen.

Tjänster som vi erbjuder

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT