nedladdning

Vi säljer och installerar frånluftsvärmepumpar.

Vi är experter på frånluftsvärmepumpar. Med vår specialistkunskap får du en korrekt dimensionerad anläggning där vi hjälper dig från början till slut. Oavsett ditt behov erbjuder vi pålitliga och effektiva lösningar för att säkerställa optimal värme och komfort i ditt hem.

Ekonomiskt hållbart

Genom att använda frånluftsvärmepumpar minskar man energikostnader och minimerar koldioxidutsläpp, vilket främjar hållbarhet.

Bekymmerfri installation

Installationen av en frånluftsvärmepump är enkel och tar vanligtvis en dag. Upplev snabb, effektiv värme utan bekymmer för ultimat bekvämlighet.

Finansiering

Vi erbjuder finansiering utan ränta i två år. Dessutom har vi andra fördelaktiga finansieringsalternativ för att göra din investering bekymmersfri.

Frånluftsvärmepump & installation till rätt pris

Vi erbjuder luftvärmepumpar med installation i hela Sverige. Nedan hittar du alla våra luftvärmepumpar. Vill du ha hjälp att köpa den luftvärmepump som passar dig? – kontakta oss så hjälper vi dig.

Certifierad partner

Som certifierade partners garanterar vi expertis och pålitliga lösningar för att maximera din anläggning . Vi samarbetar även med ledande varumärken som Nibe, Vaillant, CTC, Thermia och Comfortzone.

Varför Heatio Energy som helhetsleverantör?

01

Marknadsledande Garantier

Som Heatio-kund kan du känna dig säker med de bästa garantierna. Vi erbjuder alltid 5 års garanti på VVs installationen samt 6 års fabriksgaranti vid köp av Bosch, Vaillant eller Nibe. Dessutom lämnar vi 20 år garanti på energibrunnen vid bergvärme

03

Skräddarsydda lösningar

Vi formar leveransomfattningen efter husets förutsättningar och dina önskemål. Du kan välja fritt mellan olika fabrikat och modeller och vi guidar dig genom processen

02

Endast de bästa fabrikaten

Heatio är helt oberoende av fabrikat och fokuserar uteslutande på marknadsledande varumärken såsom Bosch, Nibe, Ctc och Vaillant. Detta strategiska val garanterar hög kvalitet och pålitlighet i våra produkter och tjänster.

04

Fördelaktiga betalningsvillkor

Som Heatio-kund betalar du alltid först efter installationen är gjord. Du kan välja att betala direkt, delbetala räntefritt upp till 2 år – alternativt delbetala med ränta i upp till 12 år

Kundnöjdhet 4,8/5

Den bekymmerfria vägen till värmepump

Bosch Compress 3800i EW

Vi specialiserar oss på högkvalitativa installationer av luftvattenvärmepumpar, exklusivt med erkända fabrikat. Vår dedikation till service och expertis har resulterat i en imponerande kundnöjdhet på 4,8 av 5.

Vi kan det mesta inom energilösningar

Bra att veta om frånluftsvärmepumpar

Vanliga frågor

Vanligen skickas din värmepump samma dag som du lägger beställningen. Leveransen sker 1-4 arbetsdagar efter beställning. 

När det gäller att välja rätt värmepump för ditt hus är det flera faktorer att ta hänsyn till. Husets storlek, planlösning och isolering är alla viktiga parametrar att beakta. Att välja en värmepump som inte är tillräckligt kraftfull, bara för att den är billigare, är ett vanligt misstag som kan leda till onödigt slitage och kostnader på sikt.

Det är viktigt att noggrant överväga vilken typ och storlek av värmepump som passar bäst för din specifika bostad. Att investera i en väl anpassad värmepump som kan möta husets behov effektivt kommer att vara mer lönsamt och hållbart i det långa loppet. Vi kan hjälpa dig med dimensioneringen om du önskar. Kontakta oss då på support@heatio.se eller använd offertformuläret. 

Ja Skatteverket och branschorganisationen SKVP har gemensamt beslutat om en schablonberäkning för ROT-avdrag vid installation av värmepumpar. Schablonvärdet räknas på det totala offererade priset och ligger på 10,5% om du installerar bergvärme och på 9% för Luft/Vatten och frånluft.

Läs mer om ROT-avdrag för värmepumpar på SKVP’s hemsida (https://skvp.se/varmepumpar/villa/rot-avdraget).

Vi räknar givetvis ut detta åt dig och du ser det tydligt på din offert.   

Från och med den 3 juli 2023 är det möjligt för ägare av småhus som värms upp med el eller gas att ansöka om bidrag för energieffektiviseringsåtgärder. Dessa bidrag täcker materialkostnader för specifika åtgärder som syftar till att förbättra värmesystemet, såsom installation av värmepump eller anslutning till fjärrvärme. Du kan få bidrag för högst 50 procent av materialkostnaderna för åtgärderna, dock högst 30 000 kronor för värmesystemsåtgärder och högst 30 000 kronor för klimatskärmsåtgärder Dessutom kan du ansöka om bidrag för åtgärder på klimatskärmen, men detta är bara möjligt om du redan har fått bidrag för åtgärder på värmesystemet i samma hus.

Det är viktigt att notera att bidraget endast gäller för energieffektivisering av småhus som är el- eller gasuppvärmda. Ett hus anses vara eluppvärmt om det har ett värmesystem som tillhandahåller rumsvärme genom direktverkande el eller ett vattenburet distributionssystem som värms upp av el, och där tappvarmvattnet också värms upp med el. Några exempel på direktverkande el inkluderar panelelement, konvektorelement, oljefyllda elelement, elslingor i golvet och takvärmepaneler.

ROT-Avdrag

Eftersom bidraget endast täcker materialkostnader kan du även få rotavdrag för arbetskostnaderna.

För att vara berättigad till bidraget måste materialet ha beställts tidigast den 8 november 2022. Om du har köpt eller beställt materialet själv bör du kunna visa en kopia av beställningsordern, beställningsbekräftelsen eller inköpskvittot om länsstyrelsen begär det. Detta datum är viktigt för att säkerställa att endast de som har genomfört energieffektiviseringsåtgärderna efter detta datum kan dra nytta av bidraget.

Läs mer här: https://www.boverket.se/sv/bidrag–garantier/bidrag-for-energieffektivisering-i-smahus/

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT