fbpx

Borrning av energibrunn eller vattenbrunn

Att borra med Heatio

Energibrunnsborrning motsvarar en större del av kostnadsbilden för en nyinstallation av bergvärme. Vi har därför spetskompetens på borrmomentet för att vägleda dig rätt redan innan tillståndsansökan. Våra borrpartners borrar över 200 000 borrmeter per år och gjort ett stort antal installationer av geoenergi. 

20 års Garanti och Normbrunn 16

Vi borrar alltid efter Normbrunn 16 som är en vägledning för brunnsborrning. Dessutom lämnar vi alltid 20 års garanti på energibrunnen

Tillståndsansökan

Vi hjälper dig även med din tillståndsansökan till kommunen. Genom vår borrkompetens ser vi till att placera brunnen så fördelaktigt som möjligt för att spara tid och pengar och sköter diaogen med kommunen åt dig. 

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Klicka på telefonnumret ovan för att ringa oss vardagar mellan 09:00-17:00

Att tänka på vid borrning

Borrningen av energibrunnen är en del av bergvärmeinstallationen som kräver lite extra planering och arbete. Djupet på borrhålet avgör hur omfattande arbetet blir, och kan variera beroende på olika faktorer. Om två energibrunnar ligger nära varandra, mindre än 15-20 meter ifrån varandra, kan det påverka kapaciteten från energibrunnen. När du och din installatör väljer plats för borrhålet är det viktigt att försöka välja en plats som är så nära ditt pannrum som möjligt. Detta för att slippa gräva långt för att leda in slangarna från borrhålet till värmepumpen. Det är en bra idé att planera borrningen tillsammans med din installatör i förväg. Var noggrann så att det finns en bra väg genom trädgården till borrhålet redan innan borrningen startar.

Delfinansiera din investering

Få omedelbar komfort i ditt hem med vår delfinansiering för värmepumpar, genom vårt samarbete med Svea Ekonomi! Betala i bekväma avbetalningar och njut av en effektiv och energisnål uppvärmning utan att behöva vänta. Kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig att skapa ett bekvämt och kostnadseffektivt hemmiljö, med förmånliga betalningsalternativ från Svea Ekonomi.

värmepumpar

Installera med grannarna

Är ni flera grannar som är intresserade av en förnybar framtid? Genom att installera värmepumpar eller laddboxar tillsammans i stället för var och en spar ni både tid och pengar – samtidigt som det blir en grönare installation.

Vanliga frågor och svar

Om du vill installera bergvärme på din fastighet behöver du ansöka om tillstånd hos din kommun. Reglerna för tillståndsansökan för bergvärme kan variera mellan olika kommuner, så det är viktigt att du kontaktar din kommun för att få reda på vilka regler som gäller i just ditt område. I vissa kommuner kan du ansöka om tillstånd online, medan du i andra kommuner behöver lämna in en fysisk ansökan. För att ansöka om tillstånd behöver du oftast fylla i en ansökningsblankett och bifoga dokument som visar att installationen följer gällande bestämmelser och föreskrifter.

Du kan behöva bifoga en ritning över din fastighet och platsen där energibrunnen ska bli borrad, och du kan också behöva lämna in en förhandsanmälan om du planerar att gräva på din fastighet. Om det är första gången du ansöker om tillstånd för bergvärme kan det vara bra att be om hjälp från din installatör eller en annan professionell för att säkerställa att du lämnar in en korrekt ansökan. Tänk även på att kommunen tar ut en avgift för att handlägga ditt ärende där kostnaden varierar från kommun till kommun. Vi hjälper dig givetvis med tillståndet!

Ja Skatteverket och branschorganisationen SKVP har gemensamt beslutat om en schablonberäkning för ROT-avdrag vid installation av värmepumpar. Schablonvärdet räknas på det totala offererade priset och ligger på 10,5% om du installerar bergvärme och på 9% för Luft/Vatten.

Läs mer om ROT-avdrag för värmepumpar på SKVP’s hemsida (https://skvp.se/varmepumpar/villa/rot-avdraget).

Vi räknar givetvis ut detta åt dig och du ser det tydligt på din offert. Du kan även läsa mer om Rot här: https://heatio.se/rot-avdraget-bergvarme/ 

Vi hjälper dig med borrningen och i offerten du får från oss framgår hur djupt det ska borras och vilka moment som kommer att utföras. Vidare hjälper vi dig även med din tillståndsansökan och situationskarta som du behöver skicka in till kommunen. 

Du kan läsa mer här om vad som är bra att tänka på innan borrning: https://heatio.se/borra-bergvarme/

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT