fbpx

Just nu! Upp till 11.000 SEK rabatt på värmepumpar från Bosch (Gäller t.o.m. 31/5)

ac9492e3-2b02-401b-9b88-bd40c7e95dae

Få betalt för att stötta och balansera elnätet

Vi kan allt om frekvensreglering och hjälper dig från planering och dimensionering till färdig installation. Oavsett om du investerar i en helt ny anläggning eller vill kombinera nya batterier med befintlig växelriktare är vi med dig hela vägen.

Ett system i balans

Elnätet kräver kontinuerlig balans mellan elproduktion och konsumtion. Genom att ansluta Flower Hub till ett batterisystem bidrar det till att stabilisera elnätet och säkerställa dess jämvikt.

Ersättning

Att delta i elnätets stödtjänster genererar intäkter från Svenska Kraftnät. Som ägare av ett batteri erhåller du en fast månatlig ersättning för batteriet, vilken automatiskt dras från din elfaktura.

Flexibelt elavtal

Flower Hubs elavtal följer ett timprisbaserat system utan tilläggskostnader eller månadsavgifter. Timprisavtalet innebär att du betalar det aktuella elpriset som handlas på den nordiska elbörsen.

Frekvensreglering

Få ersättning varje månad

Med Flower Hub kan du nyttja ditt batteri som aldrig tidigare. Samtidigt som Flower Hub stöttar och stabiliserar elnätet genererar det en lönsam intäkt för dig som batteriägare med en historiskt attraktiv återbetalningstid. Ersättningen dras direkt från din elfaktura. 

Ersättning

Upp till

Per kw & månad
0 SEK

Detta innebär att ett hemmabatterisystem med en aktiv effekt på 10 kW genererar upp till 32 400 kr, med dagens ersättningsnivå. Ersättningsnivån bestäms kvartalsvis och kan gå både upp och ned. Om ersättningsnivåerna för stödtjänsterna skulle sjunka kommer vi istället utföra andra tjänster med ditt batteri, t.ex. arbitrage på spotpris.

Batteripaket med Flower Hub samt installation till rätt pris

Vi erbjuder installation av batteripaket med frekvensreglering i hela Sverige. Nedan hittar du alla våra batteripaket. Vill du ha hjälp att hitta det batteripaket som passar dig och din fastighet bäst? – Kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Få skräddarsydd offert på frekvensreglering

Kundnöjdhet 4,8/5

Den bekymmerfria vägen till batteripaket

Vi specialiserar oss på högkvalitativa installationer av batteripaket med frekvensreglering, exklusivt med erkända fabrikat. Vår dedikation till service och expertis har resulterat i en imponerande kundnöjdhet på 4,8 av 5.

Trygga betalsätt med Klarna.

Du kan välja att antingen delbetala med Klarna, eller betala direkt med Google Pay, Apple pay. Du kan även finasiera lösningen med Resurs bank. 

Frekvensreglering

Hur fungerar frekvensreglering?

I takt med ökad digitalisering i kombination med fortsatt intermittent elproduktion sker hela tiden förskjutningar mellan produktion och efterfrågningar vilket skapar en obalans på frekvensen. Frekvensreglering bland villor och komersiella fastigheter är en process som syftar till att stötta och upprätthålla en jämn belastning på elnätet genom att hantera förändringar i efterfrågan. 

Genom att integrera teknologier som smarta energilagringslösningar och IoT-enheter kan villor aktivt bidra till att stabilisera elnätet. Batterierna laddas och urladdas kontinuerligt utifrån signaler mellan elnätsoperatörerna och Flower Hub. Batterierna fungerar med andra ord som en buffert åt elnätet för att jämna ut obalansen mellan produktion och efterfrågan. På detta sätt kan frekvensreglering bland villor spela en viktig roll för att säkerställa en stabil och pålitlig elförsörjning i samhället.


Fördelar med frekvensreglering

Batterilagring med frekvensreglering erbjuder privatpersoner flera fördelar över ekonomiska, miljömässiga, tekniska och komfortrelaterade områden. Det minskar energikostnader genom att optimera elektricitetsanvändningen och skapar intäktsmöjligheter genom deltagande i regleringsprogram. Miljömässigt minskar det behovet av fossila bränslen och främjar hållbar energi. Tekniskt ökar det energioberoendet och effektiviserar förnybar energianvändning. Komfortmässigt minskar det risken för elavbrott och ger flexibilitet i energianvändning. Sammantaget möjliggör batterilagring med frekvensreglering en ekonomiskt fördelaktig och miljövänlig energiförsörjning med ökad bekvämlighet och kontroll för hushåll.


SAJ X Flower Hub

Flower Hub fungerar som en centraliserad plattform för energihantering, som integrerar och styr olika energikällor och förbrukare i ett smart elsystem. Tillsammans med SAJ-batterier möjliggör Flower Hub optimerad energihantering genom att övervaka och styra batteriets laddnings- och urladdningsprocesser baserat på aktuell efterfrågan och tillgång på el. 

När elnätet upplever en hög efterfrågan kan Flower Hub aktivera SAJ-batterierna för att avlasta nätet genom att leverera lagrad energi, vilket bidrar till frekvensreglering och upprätthåller en stabil elförsörjning. På samma sätt kan överskott av energi från olika källor, som sol- eller vindkraft, laddas upp i SAJ-batterierna för senare användning när efterfrågan är högre än tillgången. Genom denna integrerade hantering av energiresurser kan Flower Hub tillsammans med SAJ-batterier optimera eldistributionen och bidra till en effektiv, pålitlig och hållbar energiförsörjning.
Climate 9100i landscape (1)

Kontakta oss

Kontakta oss med dina frågor

Vi skulle älska att hjälpa till! Tveka inte att höra av dig med eventuella frågor.

Climate 9100i landscape (1)

Boka rådgivning

Boka en kostnadsfri konsultation.

Boka kostnadsfri konsultation med energirådgivare för skräddarsydd lösning.

Bra att veta om frekvensreglering

Vanliga frågor

Ett batteripaket tar bara några timmar att installera och driftsätta.   

Effektstorleken på ett batteripaket begränsas enbart av storleken på fastighetens huvudsäkring. Eftersom batteriet enbart laddas upp och ur för att stötta elnätet sker ingen belastning på fastighetens huvudsäkring.

Hur lång livslängd ett batteripaket har beror på den teknik som används och hur väl man underhåller det. Vanliga litiumjonbatterier har en förväntad livslängd på ca 5-15 år. Korrekt underhåll och användning är nyckeln till en lång livslängd på batterierna.

Rent teoretiskt kan batterierna placeras var som helst i fastigheten men placeras och installeras med fördel i nära anslutning till fastighetens elcentral. Batteripaketens storlek beror på antal moduler som i sin tur beror på effektstorleken. För att optimera batteriernas prestanda och livslängd ska de placeras i ett uppvärmt utrymme och därav ska man undvika att placera dem i ett kallt garage exempelvis.

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT