fbpx

Just nu! Upp till 11.000 SEK rabatt på värmepumpar från Bosch (Gäller t.o.m. 30/6)

Få en kostnadsfri offert på din framtida laddbox!

Fyll i dina uppgifter så hör vi av oss

Varför Heatio Energy?

Kostnadsfri offert

Du får alltid en skräddarsydd offert baserat på dina förutsättningar av noggrant utvalda installatörer med lång branscherfarenhet och expertis efter dina behov utan förpliktelser.

Vi hjälper dig

Vårt mål är att inte bara erbjuda dig den bästa lösningen, utan också att skapa en långsiktig relation baserad på förtroende och kvalitet. Vi ser till att du känner dig trygg och väl omhändertagen under hela processen. 

En tryggare affär

Trygg affär med certifierade installatörer som alltid har genomgått en kontroll av Heatio. Installatörer som samarbetar med oss följer alltid satta branschvillkor och även Heatios riktlinjer.

Vilka fabrikat jobbar vi med?

Vi har valt ut hållbara boxar som klarar av vårt hårda Nordiska klimat med smarta uppkopplingar för smartphone. Från oss får du allltid flera alternativ som är skräddarsydda efter dina förutsättningar. Efter att du har bestämt vilken laddbox du vill ha planerar vi in installationen tillsammans med dig. Klicka på knappen nedan för att beställa en offert så hör vi av oss.

Läs mer

Zaptec Go

Passar alla bilar

Zaptec Go passar alla bilar, både elbil och hybrid, och anpassas efter ditt hem. Med ledande nordisk grön teknik och prisvinnande design får du en av världens minsta 22 kW-laddare.

Test-vinnare 2023

Det vinnande valet i flera bäst-i-test. Ta en titt på testvinnarna.se eller läs varför norska NAF (Norges Automobil-Forbund) utsett Zaptec Go till bästa laddboxen.

 • Snabbare laddning – 22 kW
 • App, Wifi och gratis 4G 
 • Framtidssäkrad för solenergi
 • Kompatibel med Tibber och Greenely
 • 5 års produktgarant

Charge amps Dawn

Charge Amps Dawn är den senaste laddstationen från svenska företaget Charge Amps med fokus på att kombinera teknologi och användarvänlighet. Den har 3 års garanti, 4G-uppkoppling,

Appstyrning och tillverkas här i Sverige och är anpassad efter nordiska väderförhållanden. Det här är en kraftfull och anpassningsbar laddbox som passar alla hem och bilar eftersom den kan ladda med både 1- och 3-faser. Laddboxen är dessutom fullt OCPP-kompatibel, vilket ger dig möjlighet att ansluta den till andra molntjänster.

Du har även en certifierad MID-mätare som hela tiden mäter den aktuella elförbrukningen så du kan se exakt hur många kW som används för att ladda elbilen varje gång.

 •  Certifierad MID-mätare
 • 4G LTE, Bluetooth eller WiFi för konstant uppkoppling
 • SIM-kort, eSIM 33, inkluderad i laddstationen
 • Inbyggd jordfelsbrytare och likströmsskydd
 • OCPP-interoperabilitet

Charge amps Aura

Charge Amps Aura – en Svensk kvalitetsprodukt utvecklad för nordiska klimat. Snygg och stilren design som matchar din fastighet. Med 22kW per uttag klarar denna laddbox av att ladda upp till två elbilar samtidigt, med 32A på samtliga tre faser.

Tillverkad i återvunnen, hållbar aluminium är denna laddbox både mer miljövänlig och långlivad än många andra liknande laddare. Du väljer själv om din Aura Laddbox ska kopplas upp till Charge Amps egna molntjänst, Cloud, eller om den ska kopplas till annan valfri molntjänst. Detta ger rum för bredare och personligt anpassad användning.

 • Laddbox Charge Amps Aura 22 kW
 • Elbilsladdare med två uttag för laddning av två bilar samtidigt
 • Ladda upp till 32A på alla tre faser
 • Installerat och klart för 11kW (16A)
 • Kan kopplas upp mot valfri molntjänst

Stegen - från beställning till färdig installation

1. Kontakta oss

Kontakta oss via vårt formulär, eller prata direkt med en av våra experter genom att ringa 0760009826

2. Få förslag

Vi guidar dig till den bästa lösningen och ger dig en kostnadsfri offert på en laddbox och installation.

3. Installation

Certifierade elektriker installerar laddboxen och hjälper dig att komma igång.

4. Ladda!

Nu är du igång och kan börja ladda din elbil. Du har full kontroll och kan styra laddningen via din mobil.

Installera med Heatio

Vi på Heatio vill framhäva att laddboxbranschen kan vara förvirrande. Många återförsäljare lockar med attraktiva grundpriser, vilket kan verka väldigt förmånligt för någon som inte är insatt. Det är dock viktigt att komma ihåg att den verkliga kostnaden först blir tydlig när du lägger till alla nödvändiga tjänster och tillbehör som krävs för att komma igång med laddningen. Vi lämnar därför enbart offert på kompletta lösningar efter förfrågan så att du får den totala kostnadsbilden. 

Moment som vanligtvis behöver bakas in i priset: 

 • Installation av laddaren
 • Installation av jordfelsbrytare
 • Elinstallation i elcentralen
 • Montering på vägg eller stolpe
 • Lastbalansering
 • Fast laddkabel på 7,5 meter
 • Håltagning i väggen
 • Tester och driftsättning

 

Läs mer om laddboxar

Grön teknik avdrag
Om Laddboxar

Grön teknik avdrag

Grön teknik avdrag är en svensk skattereduktion som gör det möjligt för hushåll och företag att få rabatt på skatten när de investerar i miljövänliga

Vanliga frågor och svar om laddboxar och laddning

För att uppfylla kraven för installation måste installationen göras av en certifierad elektriker, vilket vi erbjuder i samband med köp av laddbox från Heatio

Ja. Om du äger har nyttjanderätt till bostaden har du rätt till 50% i skattereduktion på laddbox och installation, upp till 50 000 kronor per år.

Skattereduktionen för grön teknik liknar ROT-avdraget vilket betyder att Heatio debiterar dig halva kostnaden vid köp av laddbox och installation.

Priset för att installera en laddbox varierar beroende på olika faktorer. Vanligtvis ligger kostnaden för en laddbox mellan 14 000 kr och 20 000 kr. Skicka in en offertförfrågan så hjälper vi dig med att ta fram ett par offerter på olika boxar. Vi på Heatio är  glada att hjälpa dig anpassa en lösning som passar dina specifika behov. Dessutom kommer vi att rekommendera antingen en 11 kW eller 22 kW laddbox baserat på din situation.

Moderna fordon har vanligtvis förmågan att laddas med antingen enfas eller trefas ström. En viktig skillnad mellan de två är att trefasladdning uppdelar strömmen i tre separata ledare istället för en, vilket möjliggör en högre strömnivå på samma tid jämfört med enfasladdning. Med andra ord kan man få ungefär tre gånger mer ström på samma tid med trefasladdning jämfört med enfasladdning.

Majoriteten av biltillverkare använder idag Typ 2-standarden för både laddstationer och bilarnas uttag inom EU. Detta är den vanligaste standarden som används för elbilar i Europa. Å andra sidan är Typ 1-standarden vanligare i Asien och används inte lika ofta här. Det är viktigt att notera att EU har en enhetlig standard för laddning av elbilar med Typ 2-kontakter, vilket underlättar kompatibiliteten och tillgängligheten för laddinfrastruktur i hela Europa.

Vi tillhandahåller laddboxar till bostadsrättsföreningar som är utrustade med ett RFID-system som fungerar som en nyckel för laddningen av fordonen. Detta system gör det möjligt att övervaka och kontrollera den mängd el som laddas per nyckel.

All laddningsaktivitet registreras i ett system, vilket möjliggör en enkel och effektiv hantering av fakturering för elanvändningen. Genom att använda detta system kan föreningen enkelt distribuera fakturor till sina medlemmar baserat på den faktiska elförbrukningen för deras laddning.

På det här sättet kan bostadsrättsföreningen ha full kontroll över laddningsprocessen och samtidigt säkerställa en rättvis och korrekt fakturering för elanvändningen hos sina medlemmar.

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT