fbpx

Just nu! Upp till 11.000 SEK rabatt på värmepumpar från Bosch (Gäller t.o.m. 30/6)

Grön teknik avdrag är en svensk skattereduktion som gör det möjligt för hushåll och företag att få rabatt på skatten när de investerar i miljövänliga produkter och tjänster. En av de produkter som omfattas av avdraget är laddboxar för elbilar.

Laddboxar är en viktig del av den svenska elbilsektorn. Detta eftersom de gör det möjligt för ägare av elbilar att ladda sina bilar på ett enkelt och bekvämt sätt. Genom att installera en laddbox hemma kan elbilister ladda sin bil när som helst. Oavsett om det är mitt på natten eller under dagen. Detta gör att elbilar blir en mer attraktiv alternativ till traditionella bensin- och dieselbilar, eftersom ägarna slipper oroa sig för att hitta en laddstation när batteriet börjar bli tomt.

Grön teknik avdraget ger en rabatt på 30% av investeringskostnaden för en laddbox, upp till ett maximum av 50 000 kronor. Detta gör att det kan bli betydligt billigare att installera en laddbox hemma. Vilket kan vara ett bra alternativ för den som vill göra en mer hållbar investering i sin elbil.

Krav och ansökan

För att få grön teknik avdrag för en laddbox måste den uppfylla vissa krav. Dessa krav kan variera lite beroende på vilken typ av laddbox du väljer, men vanligtvis krävs det att laddboxen är godkänd av Svenska Kraftnät och att den uppfyller kraven enligt lagen om växthusgasreduktioner.

Det finns olika sätt att ansöka om grön teknik avdrag för en laddbox. Du kan till exempel göra det via Skatteverkets e-tjänst, eller genom att fylla i en blankett som du skickar in till Skatteverket. Du behöver också uppge viss information om din laddbox, till exempel modell, årsmodell och pris.

Grön teknik avdraget är ett bra sätt att göra hållbara investeringar i sin elbil och samtidigt få rabatt på skatten. Laddboxar är en viktig del av den svenska elbilsektorn, och genom att installera en hemma kan du enkelt ladda din elbil när som helst, vilket gör att elbilar blir en mer attraktiv som biltyp än traditionella bensin- och diesel bilar.

Fem fördelar med att installera en laddbox med grön teknik avdrag

  • Enkel laddning av elbilen. Med en laddbox kan du ladda din elbil när som helst, oavsett om det är mitt på natten eller under dagen. Detta gör det mycket bekvämare att äga en elbil, eftersom du slipper oroa dig för att hitta en laddstation när batteriet börjar bli tomt.
  • Ökad räckvidd: Genom att ladda din elbil hemma kan du öka räckvidden på bilen. Detta gör att du kan åka längre utan att behöva oroa dig för att batteriet ska ta slut.
  • Billigare laddning: Genom att ladda din elbil hemma kan du ofta spara pengar på laddkostnaderna. Detta eftersom laddningen ofta är billigare hemma än på en offentlig laddstation.
  • Ökad säkerhet: Genom att ladda din elbil hemma kan du öka säkerheten för bilen. Detta eftersom du slipper lämna den på en laddstation där den kan vara utsatt för skadegörelse eller stöld.
  • Grön teknik avdrag. Genom att installera en laddbox hemma kan du också få rabatt på skatten genom det svenska grön teknik avdraget
Grön teknik avdrag

Få en kostnadsfri offert och ett prisestimat på bergvärme eller luft/vatten

Använd vårt verktyg för att ta reda på vad du skulle kunna spara med bergvärme eller luft/vatten, det tar bara 3 minuter

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT