fbpx

Installera Qvantum värmepump

Innovativ teknik för en hållbar framtid 

Installera Qvantum värmepump och dra nytta av innovativ teknik för en hållbar framtid. Qvantum värmepumpar erbjuder en perfekt kombination av topprestanda och miljömedvetenhet. Genom att använda högteknologisk teknik och en modulär design, levererar Qvantum fossilfria värmepumpar som är både kostnadseffektiva och hållbara. Företaget har fått flera utmärkelser för sin kompromisslösa hållning till kvalitet och hållbarhet.

Qvantum värmepump

Qvantums klimat­smarta lösningar 

Qvantums värmepumpar använder det naturliga köldmediet R290 med ultralåg GWP (Global Warming Potential). Detta minskar klimatpåverkan samtidigt som du får effektiv uppvärmning. Qvantum är ett utmärkt val för dig som värdesätter både prestanda och miljöansvar. 

Tekniken bakom Qvantum värmepumpar 

Qvantum har en strategiskt placerad tillverkningsanläggning i den europeiska ”värmepumpsdalen”. Den högteknologiska produktionskapaciteten möjliggör tillverkning av upp till en miljon värmepumpar per år. Detta gör Qvantum till en av Europas största tillverkare, med fokus på att minska koldioxidutsläppen och elektrifiera tätbebyggda områden och städer. Läs mer om Qvantums teknik.

Luft/vatten-värmepumpar från Qvantum 

Qvantums luft/vatten-värmepumpar är kända för sin flexibilitet i olika klimat. De erbjuder både uppvärmning och kylning som standard, vilket gör dem till ett mångsidigt alternativ för alla bostäder. Tack vare den modulära designen och kostnadseffektiva produktionen är dessa värmepumpar ett prisvärt val för hushåll över hela Europa. 

Dessutom är systemen ”flexready” och förberedda för framtidens energistöd, med en integrerad bufferttank för optimalt värmeutbyte. 

Frånluftsvärmepumpar från Qvantum 

Qvantums frånluftsvärmepumpar maximerar energieffektiviteten genom att återvinna värme från inomhusluften. Dessa värmepumpar har stöd för aktiv kylning och varvtalsreglerade kompressorer, vilket ger hög effektivitet och låg ljudnivå. 

Med ”Q charge” kan du utnyttja högsta elpriserna och minska din energikonsumtion genom egenproduktion med solceller. 

Bergvärmepumpar från Qvantum 

Qvantums bergvärmepumpar omvandlar naturlig energi från marken till en stabil och pålitlig värmekälla. Systemet är särskilt effektivt under årets kallare månader och kan minska dina uppvärmningskostnader avsevärt. Qvantum bergvärmepumpar stödjer även aktiv och passiv kylning, vilket gör dem mångsidiga för alla klimat. Utbytbara kompressormoduler gör dem enkla att underhålla och framtidssäkrade. 

Flexready: Värmepumpar som stöttar elnätet 

Qvantum har utvecklat sina nya ”flexready” värmepumpar för att inte bara värma ditt hem utan även hjälpa till att stabilisera elnätet. Dessa värmepumpar är speciellt designade för att dra nytta av elprisvariationer och bidra till att hantera toppar och dalar i elförbrukningen, vilket gynnar både miljön och plånboken. 

Hur flexready hanterar elprisvariationer 

Flexready-värmepumpar använder avancerade algoritmer för att förutse hushållets energibehov och anpassa driften baserat på kommande elpriser. På så sätt kan värmepumparna värma vatten när elen är billig och lagra den energin för användning när priserna är högre. Om du dessutom har solpaneler kan flexready-värmepumpen lagra överskottsenergi från solenergi, vilket gör att du kan optimera ditt energianvändande ytterligare. 

Det betyder att flexready-system inte bara sparar pengar utan också hjälper till att minska miljöpåverkan genom att använda el när den är som mest hållbar. 

Installations- och driftkostnader 

Installationen av Qvantums värmepumpar är inte bara snabb och enkel tack vare de förkopplade funktionerna, utan den är också kostnadseffektiv. Med ROT-avdrag kan du dessutom minska installationskostnaderna, vilket gör dessa värmepumpar till ett ekonomiskt hållbart alternativ för ditt hem. 

Vill du ha en offert för en Qvantum värmepump? 

Vi på Heatio är stolta över att vara en pålitlig partner för installation och underhåll av Qvantum värmepumpar. Oavsett om du är hemanvändare, installatör eller projektledare har vi de digitala verktygen och den expertis som krävs för att hjälpa dig. Kontakta oss idag för att få en skräddarsydd offert och börja spara energi med en Qvantum värmepump. 

Framtidens uppvärmning 

Qvantums satsning på att elektrifiera tätbebyggda områden och städer i Europa gör deras värmepumpar till ett smart val för den som vill vara med och bidra till en fossilfri framtid. Med deras användarvänliga system och avancerade teknik kan du känna dig trygg med att du gör ett miljömedvetet val för ditt hem. Dessutom kan du enkelt styra och optimera din värmepump med Qvantum App – ett verktyg som ger dig full kontroll över din uppvärmning direkt från din smartphone. Med appen kan du justera inställningar, övervaka systemets prestanda och få omedelbara uppdateringar om din värmepumps driftstatus, vilket gör det enklare än någonsin att upprätthålla ett energieffektivt hem. 

Få en kostnadsfri offert och ett prisestimat på bergvärme eller luft/vatten

Använd vårt verktyg för att ta reda på vad du skulle kunna spara med bergvärme eller luft/vatten, det tar bara 3 minuter

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT