fbpx

Just nu! Upp till 11.000 SEK rabatt på värmepumpar från Bosch (Gäller t.o.m. 30/6)

Vad kostar det att installera luft-vattenvärmepump

Att installera en luftvatten-värmepump kan vara en kostnadseffektiv metod att värma och kyla en byggnad, eftersom den använder luften utomhus för att generera värme eller kyla för det inre rummet. Men den initiala kostnaden för att installera en luftvatten-värmepump kan vara betydande, beroende på olika faktorer. Vad kostar det att installera luft-vattenvärmepump kan du läsa om nedan.

En av de huvudsakliga faktorerna som bestämmer kostnaden för att installera en luftvatten-värmepump är storleken på systemet för byggnaden. Ju större byggnaden är, desto mer värme eller kyla kommer att gå åt, och ju större värmepumpsystemet behöver vara. Detta kan öka kostnaden för systemet självt, samt kostnaden för att installera det.

Vad påverkar kostnaden

En annan faktor som kan påverka kostnaden för att installera en luftvatten-värmepump är typen av system som väljs. Det finns flera olika typer av luftvatten-värmepumpar tillgängliga, från enkla modeller till mer avancerade system med ytterligare funktioner och möjligheter. Att välja ett mer avancerat system kan öka kostnaden för systemet och installationen. Att installera luft-vatten värmepump gentemot bergvärme är en betydligt billigare lösning, då du ej behöver borra en energibrunn. Vad kostar det att installera luft-vattenvärmepump för din fastighet.

Platsen för byggnaden och klimatet där den ligger kan också påverka kostnaden för att installera en luftvatten-värmepump. I vissa fall kan klimatet kräva ett mer kraftfullt eller effektivt system, vilket kan öka kostnaden. Dessutom kan avståndet mellan byggnaden och den utomhusenheten också påverka kostnaden, eftersom längre avstånd kan kräva större eller ytterligare rör för att ansluta de två.

Slutligen kan kostnaden för att installera en luftvatten-värmepump också påverkas av behovet av ytterligare utrustning eller modifikationer av byggnaden. Till exempel, om byggnaden inte har tillräcklig isolering eller om det krävs installation av ytterligare rörledningar, kan detta öka den totala kostnaden för projektet.

Mina förutsättningar för luft-vatten system

Totalt sett kommer kostnaden för att installera en luft-vattenvärmepump att bero på en mängd olika faktorer, inklusive storleken på systemet, vilken typ av system, byggnadens läge och klimat samt eventuell ytterligare utrustning eller modifieringar. Vad kostar det att installera luft-vattenvärmepump? Avslutningsvis, brukar en normal installation av luft-vatten värmepump kosta mellan 100000 – 155000 SEK. Klicka på länken för att ett kostnadsestimat på din fastighet!

Få en kostnadsfri offert och ett prisestimat på bergvärme eller luft/vatten

Använd vårt verktyg för att ta reda på vad du skulle kunna spara med bergvärme eller luft/vatten, det tar bara 3 minuter

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT