fbpx

Vad kostar en luft/vattenanläggning?

Priset på en luft/vattenanläggning varierar beroende på förutsättningar och fabrikat. Som tumregel kostar en anläggning mellan 120 000 och 180 000 kronor med en heminstallation.

Såhär fungerar det

1. Kontakta oss

Med några klick får du en tydlig prisbild för vad en installation kan komma att kosta och vad du kan spara med en värmepump. När du skickar in uppdraget kommer du i kontakt med en personlig energikonsult som hjälper dig. Vi finns med dig hela vägen!

2. Skräddarsy din lösning

En energikonsult kontaktar dig genom ett telefonsamtal för att stämma av eventuella frågor och för att skräddarsy din nya värmelösning. Vid behov görs ett hembesök, virtuellt eller på plats. Du får därefter en tydlig offert från oss.

3. Installation

När du godkänner offerten genom Bank ID planerar vi tillsammans med dig in ett installationsdatum. Våra installatörer ser till att installationen går smidigt och felfritt. Vi sköter alla steg från start till slut och tar ett helhetsansvar för installationen.

Våra värmepumpar

 Heatio jobbar med de flesta marknadsledande fabrikat och har delat upp våra installationer i olika paket för att göra det enklare för dig som kund. Du väljer ett paket som passar dig och vi tar fram ett eller flera förslag som är formade utifrån din situation.

Vi guidar dig genom hela processen, från första kontakten till installationen och eventuell efterföljande service. Vi ger tydliga och detaljerade förklaringar om de olika alternativen som finns tillgängliga för dig, inklusive fördelar, nackdelar och kostnader. Vi är öppna och transparenta så att du kan fatta välgrundade beslut.

Våra paket

Essential

En prisvärd investering

Ett paket för dig som söker en värmepump som gör jobbet till rätt pris. Vi hjälper dig att hitta kostnadseffektiva bergvärmepumpar som håller nere investeringskostnaden men bortser från funktionalitet som mobilstyrning och inverterstyrning.

 • Mest kostnadseffektivt och gör jobbet 
 • On-off värmepumpar med billigare prislapp
 • Enbart från marknadsledande fabrikat 
 • Alltid med fullständiga garantier & komplett installation

Smart

Bäst på sikt

Paketet för dig som vill ha den mest effektiva och smarta anläggningen med inverterstyrning samt uppkoppling mot smartphone. Energibesparande smart teknik för hög komfort och god användarvänlighet. Vi hjälper dig välja bland marknadens bästa pumpar. 

 • Smartphone kompatibla
 • Inverterstyrda värmepumpar för bästa effektuttag
 • Enbart från marknadsledande fabrikat 
 • Alltid med fullständiga garantier & komplett installation

Speedy +

Hög prioritet

Paketet för dig som önskar en smart värmepump med extra snabb leverans. Speedy+ innehåller samma smarta anläggning som paketet smart fast du prioriteras för mer omgående installation. 

 • Högre prioritet
 • Inverterstyrda värmepumpar för bästa effektuttag
 • Enbart från marknadsledande fabrikat 
 • Alltid med fullständiga garantier & komplett installation

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig

Klicka på telefonnumret ovan för att ringa oss vardagar mellan 09:00-17:00

Spara pengar - gör moment själv

Vi gillar när din kostnad blir mindre, därför tillåter vi alla våra kunder att göra moment på egen hand för att minska kostnaden.

Inbärning av inomhusmodul

Spara mellan 1500 - 3000 kr

En luft/vatten anläggning har två moduler. En som står inomhus och en som står utomhus. Vill du bära in inomhusmodulen på egen hand och placera den i nära anslutning till där den ska installeras har du möjligheten till detta.

Håltagning

Spara mellan 1500 - 5000 kr

För att få in slangarna från borrhålet så görs två stycken hål i väggen. Vanligast är att man gör två stycken 65 mm borrhål max 35cm vägg och tätning mellan slangarna och vägg med fogskum för att förhindra att fukt och kondens tränger in i väggen

El-installation

Spara mellan 5000 - 7000 kr

Är du en utbildad elektriker eller känner du en elektriker. Vi låter dig välja bort elinstallationen för att överlåta det till en egenvald installatör eller så hjälper vi dig med elinstallationen. 

I vårt formulär finner du förslag på moment du kan göra själv, om det finns andra moment du hellre gör på egen hand så tveka inte att ta upp det med din energikonsult.

Delfinansiera din investering

Få omedelbar komfort i ditt hem med vår delfinansiering för värmepumpar, genom vårt samarbete med Svea Ekonomi! Betala i bekväma avbetalningar och njut av en effektiv och energisnål uppvärmning utan att behöva vänta. Kontakta oss idag och låt oss hjälpa dig att skapa ett bekvämt och kostnadseffektivt hemmiljö, med förmånliga betalningsalternativ från Svea Ekonomi.

VÅRA OMDÖMEN

Vi sätter alltid kunden i centrum och har som mål att ha Sveriges nöjdaste kunder

Se våra omdömen på Trustpilot

Installera med grannarna

Är ni flera grannar som är intresserade av en förnybar framtid? Genom att installera värmepumpar eller laddboxar tillsammans i stället för var och en spar ni både tid och pengar – samtidigt som det blir en grönare installation.

Få ut mer av ditt hus

Vi hjälper dig med dina energilösningar och våra produkter passar ihop. Vi tar ett helhetsansvar för energilösningarna vi levererar till dig. Läs mer om vad vi kan hjälpa dig med

Luft/vatten

Luft/vattenvärmepumpar är ett bra alternativ till bergvärme.

Laddboxar

Effektiv och smart elbilsladdning för ditt hem och för dina resor.

Lär dig mer

Lär dig mer om energilösningar med Heatioakademin

Vanliga frågor och svar

Leveranstiderna skiljer sig från fabrikat och modell och ligger för många värmepumpstyper på mellan 4-12 månader. Vi erbjuder marknadens snabbaste leveranser och kan få hem en inverterstyrd värmepump på 4-8.

Ja Skatteverket och branschorganisationen SKVP har gemensamt beslutat om en schablonberäkning för ROT-avdrag vid installation av värmepumpar. Schablonvärdet räknas på det totala offererade priset och ligger på 10,5% om du installerar bergvärme och på 9% för Luft/Vatten.

Läs mer om ROT-avdrag för värmepumpar på SKVP’s hemsida (https://skvp.se/varmepumpar/villa/rot-avdraget).

Vi räknar givetvis ut detta åt dig och du ser det tydligt på din offert. Du kan även läsa mer om Rot här: https://heatio.se/rot-avdraget-bergvarme/ 

Vi på Heatio erbjuder bergvärme såväl som luft/vattenvärmepumpar från de flesta stora tillverkarna. Vi ser till att sälja produkter av hög kvalitet. En av våra tekniker kommer att föreslå den värmepump som passar dig bäst och offerera denna efter en dimensionering av din fastighet. Om du har ett speciellt önskemål om märke så tar vi självklart det i hänseende. 

Vi hjälper dig med borrningen och i offerten du får från oss framgår hur djupt det ska borras och vilka moment som kommer att utföras. Vidare hjälper vi dig även med din tillståndsansökan och situationskarta som du behöver skicka in till kommunen. 

Du kan läsa mer här om vad som är bra att tänka på innan borrning: https://heatio.se/borra-bergvarme/

Kort svar, Ja, som exempel kan vi ta bergvärme. En bergvärmepump  är ett alternativ för uppvärmning av huset som är relativt dyrt att installera, men som kan generera stora besparingar på lång sikt. Den fungerar genom att hämta solenergi som lagras i berggrunden, där temperaturen är konstant och ligger runt 6-8 grader året runt. På grund av denna konstanta temperatur har bergvärmepumpen en mycket hög årsvärmefaktor, vilket gör den lämplig att använda oavsett var man bor i Sverige. Trots att den initiala investeringen kan vara hög, kan man ofta tjäna in den på 5-10 år genom lägre rörliga energikostnader. Detta gör att bergvärmepumpen är ett populärt val för många som vill minimera sin energiförbrukning och samtidigt spara pengar.

En värmepump är ett effektivt sätt att värma upp huset, med en genomsnittlig energibesparing på 50-80% jämfört med elvärme. Detta kan variera beroende på olika faktorer, såsom husets storlek, geografiska läge, hushållets storlek och husets förmåga att behålla värme.

Energimyndigheten har genomfört tester på nio bergvärmepumpar i en labbmiljö som simulerar ett svenskt klimat med en årsmedeltemperatur på 6 grader. De testade värmepumparna hade alla vidare en effekt på mellan 9 och 10 kW, vilket kan vara överdimensionerat för mindre hus och påverka årsvärmefaktorn. Generellt för de testade bergvärmepumparna var att de ger en energibesparing på mellan 64 och 80%.

Du kan även läsa mer här: https://heatio.se/besparing-bergvarme/

För ditt hem

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT