fbpx

Just nu! Upp till 11.000 SEK rabatt på värmepumpar från Bosch (Gäller t.o.m. 31/5)

Nyinstalation

Att installera bergvärme

Att installera bergvärme är ett bekvämt sätt att sänka värmekostnaderna på som också är beprövat med tiotusentals genomförda installationer i Sverige. En bergvärmeinstallation varken syns eller hörs och är heller inte något du behöver tänka på. Anläggningen går och går och värme håller din bostad. Du märker främst av den på din räkning som blir mindre.

Att nyttja bergvärme syftar till att värme hämtas upp från berggrunden under din tomt med hjälp av en bergvärmepump. Bergvärme är därför ett bra alternativ för dig som har en lämplig berggrund under huset och vill säkra jämn värmetillförsel till stora ytor även när det blir riktigt kallt ute. En bergvärmelösning kostar i snitt 150 000 kronor men betalar oavsett tidigare uppvärmningslösning nästan alltid av sig på till följd av en lägre månadsavgift. Samtidigt som bergvärme är ett av de dyrare värmepumpslösningsalternativen jämfört med luft/vatten-installation eller jordvärme sedan en energibrunn måste borras blir prisskillnaden ändå endast mellan 10 och 30 procent.

Varför investera i bergvärme?

Bra att veta

Vanliga frågor

Tillstånd

Du behöver begära ett tillstånd från kommunen om du ska installera bergvärme, oftast är det inte några problem utan enbart en blankett som ska fyllas i. VI hjälper dig även med detta om du önskar.

Avstånd

Förr har det funnits farhågor om att bergvärme kan ta slut om för många i ett område skaffar bergvärme, med nyare forskning har det dock konstaterats att den enda riktlinjen att följa är att två hål inte ska borras på mindre än 20 meters avstånd.

Storlek

Bergvärmepumpen har ingen direkt utedel utan monteras inomhus. Storleken på en pump är möjlig att jämföra med ett kylskåp och är populär att installera i källare, tvättstuga, förråd eller garage

Att tänka på

Kan du låna på din bostad till investeringen?

Om du kan låna på din bostad eller på annat sätt med förmånlig ränta, då går du med störst trolighet med vinst direkt från första dagen trots extra räntekostnader sedan månadsutgiften för din värme blir lägre än tidigare. Dessutom höjer bergvärmeinstallationen värdet på fastigheten varpå lånet brukar vara enkelt att få igenom hos din bank.

Snabbfakta

heatios lösningar

Hur ser heatios lösning ut?

Vi erbjuder gratis bergvärmeofferter med avancerade verktyg för att hjälpa dig hitta rätt lösning. Alltid med transparenta priser för varje moment i installationen och med val för att låta dig göra moment själv! 

Hur går en bergvärmeinstallation till?

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT