fbpx

Just nu! Upp till 11.000 SEK rabatt på värmepumpar från Bosch (Gäller t.o.m. 30/6)

Hur mycket el drar en luft-vatten värmepump

En luft-vattenvärmepump är en enhet som använder elektricitet för att överföra värme från luften utomhus till värme i ditt hem. Hur mycket el drar en luft-vatten värmepump beror på flera faktorer, inklusive storleken på värmepumpen, värmepumpens effektivitet och temperatur på luften utomhus.

I genomsnitt drar en luft-vattenvärmepump mellan 1,5 och 5 kilowatt elektricitet per timme som den används. Detta innebär att om du använder din värmepump 8 timmar om dagen, kommer den troligen att använda mellan 12 och 40 kilowattimmar elektricitet per dag.

Det är dock viktigt att notera att detta bara är ungefärliga uppskattningar och den faktiska mängden elektricitet som din värmepump använder kan variera. För att få en mer exakt uppskattning på hur mycket elektricitet din värmepump använder, bör du kontrollera tillverkarens specifikationer.

Faktorer som kan påverka hur mycket elektricitet en luft-vattenvärmepump drar

  1. Storlek på värmepumpen: Ju större värmepumpen är, desto mer elektricitet för att den ska fungera. Detta beror på att större värmepumpar kan överföra mer värme från luften till vattnet, vilket kräver mer elektricitet.
  2. Effektivitet på värmepumpen: Effektiviteten hos en värmepump mäts av dess koefficient för prestanda (COP). En värmepump med en högre COP kommer att vara mer effektiv, vilket innebär att den använder mindre elektricitet för att producera samma mängd värme.
  3. Temperatur på luften utomhus: Ju kallare det är utomhus, desto svårare blir det för värmepumpen att hämta värme från luften. Som ett resultat kommer en värmepump att använda mer elektricitet vid kallt väder.

För att summera hur mycket el drar en luft-vatten värmepump

Storleken på ditt hem, isoleringen i ditt hem kan alla påverka hur mycket el drar en luft-vatten värmepump. Trots att luft-vatten värmepumpar använder elektricitet kan de fortfarande vara en kostnadseffektiv metod att värma ditt hem. Detta är eftersom de överför värme från luften till vattnet mer effektivt än andra värmesystem, vilket kan motverka elektricitets kostnaderna.

om luft-vatten värmepumpar

Få en kostnadsfri offert och ett prisestimat på bergvärme eller luft/vatten

Använd vårt verktyg för att ta reda på vad du skulle kunna spara med bergvärme eller luft/vatten, det tar bara 3 minuter

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT