fbpx

Just nu! Upp till 11.000 SEK rabatt på värmepumpar från Bosch (Gäller t.o.m. 30/6)

BOSCH bergvärmepumpar

Vilken bergvärmepump ska man välja?

Bergvärmepumpar är en av de mest pålitliga och energieffektiva uppvärmningslösningarna på marknaden. BOSCH är en pålitlig tillverkare som erbjuder flera olika modeller. I den här texten kommer vi att utforska skillnaderna mellan olika bergvärmepumpar från BOSCH för att hjälpa dig att göra ett informerat beslut om vilken som passar bäst för dina behov. Läs mer om BOSCH bergvärmepumpar.

Generell bakgrund

Vid val av bergvärmepump finns det olika faktorer som vi bör ta hänsyn till för att säkerställa att vi väljer den värmepump som passar bäst. BOSCH erbjuder bergvärmepumpar med olika effektivitetsnivåer, värmeeffekt och kapacitet, ljudnivå samt kontroll och användarvänlighet. I den här texten kommer vi titta närmare på skillnaden mellan olika bergvärmepumpar från BOSCH för att hjälpa dig förstå vilken som är bäst för dina behov.

BOSCH Compress 7800i LWMF

BOSCH Compress 7800i LWMF är en högpresterande bergvärmepump med avancerade funktioner som syftar till att maximera effektiviteten. Den använder sig av den senaste teknologin för att extrahera och omvandla jordvärme till uppvärmning och varmvattenproduktion och den har en integrerad varmvattenberedare. Denna modell kommer med intelligent styrning och övervakning som gör det möjligt att reglera pumpens produktion remote. Detta innebär en optimering av systemets prestanda och energiförbrukning. Bergvärmepumpar i denna modell är även tysta i drift vilket ofta är en viktig faktor vid val av bergvärmepump. Denna modell kommer i 6, 8, 12 respektive 16 kW och är inverter-styrd (varvtalsstyrd). Detta innebär att pumpen reglerar varvtalet utifrån fastighetens aktuella behov till skillnad från traditionella on-off-styrda värmepumpar med ett konstant varvtal.

BOSCH bergvärmepumpar

BOSCH Compress 7800i LWF

Denna modell är en effektiv och pålitlig bergvärmepump som är mer kompakt jämfört med 7800i LWMF. Denna bergvärmepump är avsedd för mindre fastigheter och kan vara ett mer kostnadseffektivt alternativ. På grund av dess mer kompakta design har den ingen integrerad varmvattenberedare. Denna modell är något enklare vad gäller funktioner och kontroller, vilket kan vara ett fördelaktigt val för kunder som inte behöver avancerade tekniska funktioner. Denna modell kommer i 6, 12 respektive 16 kW och är inverter-styrd.

BOSCH Compress 6000 LW/LWM

BOSCH Compress 6000 LW/LWM är en energieffektiv bergvärmepump som är särskilt effektiv i golvvärmesystem. LWM-modellen har en integrerad varmvattenberedare och kommer i 6, 8, respektive 10 kW medan LW-modellen kopplas ihop med en fristående varmvattenberedare och kommer i 6, 8, 10, 13 respektive 13 kW. Dessa modeller inte inverter-styrda utan använder en så kallad on-off-styrning för att reglera produktion utifrån efterfrågan.

BOSCH Compress 5000 LW/LWM

BOSCH Compress 5000 LW/LWM är den mest budgetvänliga av de olika alternativen och passar bra i mindre fastigheter och kunder med begränsade budgetar. LWM-modellen kommer med integrerad varmvattenberedare medan LW kopplas ihop med en fristående varmvattenberedare. Dessa modeller är inte inverter-styrda utan använder on-off-styrning för att reglera produktion utifrån efterfrågan. LWM-modellen kommer i effektgrader 6, 7 respektive 9 kW medan LW finns i 6, 7, 8, 11, 14 respektive 17 kW.

Bygg din bergvärmelösning

Få en kostnadsfri offert och ett prisestimat på bergvärme eller luft/vatten

Använd vårt verktyg för att ta reda på vad du skulle kunna spara med bergvärme eller luft/vatten, det tar bara 3 minuter

Få en offert på frekvensreglering

Du får svar inom 24-timmar

Hur fungerar processen till installerat & klart?

Ring gärna vid frågor 0760009826

Fyll i dina uppgifter för offert.

Vi kontaktar dig så fort som möjligt

Om du vill ringa istället 0760009826

Gör det själv

Verktyget gör det själv möjliggör fritt val från samtliga moment i installationsprocessen från rörinstallation till städning. Du kan välja att göra momenten på egen hand eller överlåta moment till proffs. 

Vi har även utformat verktyg som hjälper dig att välja rätt bergvärmepump om du är osäker efter att du designat din optimala installation! 

Från 84 203 kr

Alla priser är ink. moms och ROT